Videonadzor, alarm, portafoni, evidencija radnog vremena...

Pretplatite se na naše novosti

i poklanjamo Vam 50kn od ITVideo!

091 944 7594KONTAKTIRAJTE NAS
0Komad(a)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Prednosti koje bi trebali znati o Ethernet sustavu videonadzora

Ništa ne može biti više frustrirajuće od stalnog razmišljanja o sigurnosti vaših ljudi i poslovanja. U brzom svijetu gdje su radna opterećenja neizbježna ,gdje i kako se kandidirati za pomoć u vezi sigurnosti i zaštite? Dan započinjete s poslovnim strategijama i sastancima , susretima s klijentima i tijekovima prihoda. Idete kući razmišljajući o poslovnom toku i radu koji trebate obaviti za sljedeći dan. Ipak, zanemarujete brinuti se za svoje ljude , zalihe i sigurnost tvrtke.

Gdje ih naći?

Napajanje preko Etherneta ili POE nadzor mogu se koristiti za sve vrste poslovanja. U današnje vrijeme možete pronaći sigurnost i pouzdanost koristeći ovu tehnologiju .

Što je to POE?

Napajanje preko Etherneta ili POE(Power over Ethernet ) opisuje električne sustave koji koriste Ethernet kabel za pružanje podataka ili mrežne veze i električne energije uređajima kao što su bežične pristupne točke ili kamere s internetskim protokolom (IP). U osnovi ova tehnologija omogućuje podatkovnim kabelima prijenos električne energije.

Kako radi?

Dvije veze omogućuju instalaciju za digitalnu sigurnosnu kameru . Prvo se uspostavlja mrežna veza radi prijenosa signala za  video snimanje i prikaz opreme. Drugo, potrebno je napajanje za provođenje snage struje koju fotoaparat treba da bi funkcionirao.

PREDNOST NAPAJANJA PREKO ETHERNET-a

Ako imate napajanje preko Ethernet IP kamere, mrežna veza je jedina koja će biti proizvedena jer će  dobiti električnu energiju iz Ethernet ljestvice. To omogućuje učinkovit sustav za video nadzor koji je pouzdan.

Sigurnost

POE sustavi koriste zaštitu od kvara kako bi se spriječila svaka mogućnost oštećenja opreme u slučaju neispravnosti. Ova značajka isključuje napajanje strujom ako se otkrije prekomjerna struja ili kratki spoj. Mrežni napon je eliminiran.

Pouzdanost

POE je široko rasprostranjen tijekom godina kako bi osigurao snagu za različite evolucije u okruženju radnog prostora poduzeća. Oni mogu osigurati konsolidiranje rezervne energije u električne vodove  ormara. To omogućuje povećanu sigurnost jer se uređaji automatski isključuju ako se ne koriste ili ako postoji neovlašteni pristup.

Skalabilnost

Osim sigurnosnog kopiranja, budući da se poslovni prostor razvija uz sve više komunikacijskih uređaja, POE se također suočava s razvojem kako bi podržao novije uređaje s povećanim zahtjevima za energijom koji obećavaju suradnju, sigurnost, produktivnost i podršku.

Može nastaviti raditi s rastućom količinom posla i sposobna je za mrežu sustava. Ima mnogo više potencijala da se proširi kako bi se prilagodio rastu, osiguravajući održavanje ukupne produktivnosti. Ova tehnologija podrazumijeva potencijalni rast u gospodarskom kontekstu unutar tvrtke. Primjena PoE je korisna u poslovnim poduzećima jer ima višestruku funkcionalnost. Može zaštititi vaše poslovanje putem VoIP telefona, bežičnih i IP kamera.

Ušteda vremena i troškova

Napajanje preko Etherneta omogućuje prijenos električne struje potrebne za rad uređaja pomoću podatkovnih kabela ,a ne strujnih kabela. Time se smanjuje broj žica koje bi trebale biti spojene za instaliranje mreža .To znači da možete uštedjeti na žicama , te je ujedno i jednostavnija instalacija zbog manje složenosti .  Napajanje preko Etherneta smanjuje potražnju za električarima da instaliraju vodljive ,električne sustave i utičnice u cijelom poslovanju.

Fleksibilnost

Da bi POE radio, električna struja mora ući u podatkovni kabel na kraju napajanja i izaći na kraj uređaja. Ova postavka je dizajnirana na takav način da je struja odvojena od podatkovnog signala. Ona je odvojena kako bi se osiguralo da jedno drugog ne ometa. Struja ulazi u kabel pomoću komponente koja se naziva injektor. To ga čini fleksibilnim, jer sve dok je kraj kabela kompatibilan s POE, može ispravno funkcionirati bez izmjena. POE uređaj ili uređaj može se postaviti bilo gdje čak i bez potrebe za utičnicama izmjenične struje.

PRIMJENA NAPAJANJA PREKO ETHERNET-a

IP kamere

Ožičene IP kamere imaju poseban prekidač za napajanje koji se može iskoristiti pomoću energije koju šalje Ethernet kabel. Kamere koje nemaju prekidač jednostavno nemaju mrežnu vezu i nemaju napajanja. To znači da je Poe Ethernet pouzdan , te da bi vaša kamera mogla slati videodatoteke i podatke u vaš mrežni sustav oblaka. U slučaju da imate stare kamere koje želite zadržati ili ne želite zamijeniti, ali želite iskoristiti prednosti PoE-a, svojom fleksibilnošću možete pretvoriti snagu fotoaparata i opskrbu podacima putem razdjelnika za Ethernet .

POE kamere pomažu vam u pronalaženju industrijskih lokacija, skladišta i gradilišta. Možete ostati u kontaktu sa svojom rezidencijom, apartmanom ili kućom za iznajmljivanje. Možete pratiti svoje poslovanje u uredu promatrajući trendove i navike kupaca, promatrati veze čekanja i željene situacije kao što su maloprodajne trgovine krađama.

Bežični

POE podrška na bežičnim pristupnim točkama uvelike pojednostavljuje instalaciju. Ima pristupnu točku čak i kada nema pristupa utičnici napajanja. Možete jednostavno kontrolirati i upravljati bežičnim pristupom putem POE preklopnika koji vam omogućuje pristup točci izvan uobičajenog radnog vremena.

To je uistinu pomoć u dobivanju stvari kroz tjedni raspored štednje, jeftinu tehnologiju velike brzine. Većinu tih napredaka i dobrobit možete povećati kako biste povećali svoju tvrtku na veće visine. Optimalno postavljanje uređaja za umrežavanje dovodi do učinkovitijeg dizajna mreže i bolje izvedbe aplikacija. One mogu pružiti prednosti i dosegnuti posljedice poslovanja. PoE omogućuje jednostavno postavljanje opreme na stropove, visoko na zidovima ili na vanjskim mjestima koja mogu donijeti bolje performanse mreže. Korištenje POE infrastrukture omogućuje centralizirano upravljanje napajanjem na mrežnim uređajima. Bilo koja veličina organizacije može uživati ​​u prednostima integracije POE u dizajne svojih mreža.

Ostavite komentar