Videonadzor, alarm, portafoni, evidencija radnog vremena...

Pretplatite se na naše novosti

i poklanjamo Vam 50kn od ITVideo!

091 944 7594KONTAKTIRAJTE NAS
0Komad(a)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Video kontrola IP kamera: CVBR vs CBR vs VBR vs AVBR

VBR i CBR su najčešće tehnologije kontrole brzine prijenosa. Općenito, VBR može zadržati najbolju kvalitetu slike tijekom prijenosa videozapisa, stoga je bolji nego CBR. Međutim, ako želite prenositi video  preko ograničene propusnosti mreže ili želite smanjiti pohranu, možete se odlučiti za CBR. CBR se najčešće koristi za prijenos video sadržaja pomoću Flash Media Servera(RTMP). Na kraju, VBR je zadana metoda za kontrolu IP kamera. Uz VBR i CBR, danas neke IP kamere mogu podržavati CVBR i AVBR. AVBR je kratica za adaptivnu varijabilnu brzinu bita, a CVBR označava ograničenu brzinu prijenosa . One su bolje tehnologije u odnosu na opće VBR i CBR.

Usporedba između CBR, CVBR, VBR, AVBR

Slika 1 prikazuje performanse PSNR-a, brzinu prijenosa i veličinu datoteke za CVBR u usporedbi s drugim algoritmima kontrole brzine, uključujući VBR, AVBR i CBR. U ovom primjeru, video sekvenca koja se sastoji od segmenata s promjenjivim intenzitetom gibanja kodira se pomoću ovih algoritama. Kod kodiranja segmenta niskog pokreta kao na početku videozapisa, CVBR prirodno postiže nisku brzinu prijenosa sličnu onoj za VBR i AVBR, te stoga sprema nekoliko bitova u usporedbi s CBR.

Kod kodiranja segmenta s intenzivnim kretanjem kao na kraju sekvence, CVBR bi koristio dio prethodno spremljenoe brzine prijenosa proračuna kako bi omogućio da  trenutačna brzina bita bude viša od ciljane prosječne brzine prijenosa, dok bi još uvijek zadovoljio ograničenje ukupne brzine prijenosa ili veličine datoteke.

Stoga, u usporedbi s drugim algoritmima kontrole brzine, CVBR može smanjiti fluktuaciju kvalitete videa i time postići bolju kvalitetu videozapisa za vrlo intenzivne segmente gibanja. U međuvremenu, vrijedno je napomenuti da je prosječna brzina prijenosa iz CVBR-a često niža od ciljane dugoročne brzine prijenosa kao onog iz CBR-a.

PREDNOST CVBR-a (OGRANIČENA BRZINA PRIJENOSA)

Ograničena brzina prijenosa (CVBR) je algoritam kontrole brzine koji minimizira fluktuaciju kvalitete videa, a istovremeno zadovoljava ciljanu prosječnu brzinu prijenosa i nekoliko trenutnih ograničenja brzine prijenosa. Konkretno, ovo ograničenje trenutne vršne brzine  prijenosa i dugoročne prosječne brzine prijenosa  jamči da se kodirani bitovi šalju preko kanala s danom širinom pojasa  ili pohranjeni u uređaju s specificiranom volumenom ili brzinom pisanja. Pod tim ograničenjima koristi se kontrolni mehanizam promjenjive brzine prijenosa podataka (VBR) kako bi se povećala kvaliteta slike u odnosu na različite sadržaje.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar